«Στις 6 Μαΐου τρέξαμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»

Η Μεγαλόπολη γιόρτασε τον δεύτερο αγώνα της αφιερωμένο στο μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου!

Με τις συμμετοχές να φτάνουν τους 950 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία, ο 2ος Αγώνας Μεγαλόπολης Run The Theatre, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Τον αγώνα διοργάνωσε o Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων: ΓΣΜ ΛΥΚΑΙΑ και Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης.

Η εκδήλωση είχε μόνο νικητές, είχε μόνο χαρούμενα πρόσωπα! Το Run the Theatre ήταν μία γιορτή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και πρόκειται για μία συμμετοχική εκδήλωση που προάγει την παιδεία και την υγεία των πολιτών και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Μεγαλόπολης προβάλλοντας το αρχαίο θέατρο,  το οποίο και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Διοργάνωσης.

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης άνοιξε στο κοινό την Κυριακή 6/05/17 από τις 11:00 έως 15:00 με ελεύθερη είσοδο και με την παρουσία  αρχαιολόγου για να ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μαθαίνω για το Αρχαίο θέατρο, Τρέχω για το αρχαίο θέατρο με επισκέψεις σχολείων στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης υπό την παρουσία αρχαιολόγου που μίλησε στα παιδιά- με τη Συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων & της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Μία ακόμα δράση στα πλαίσια της Διοργάνωσης ήταν η διάθεση 1.500 μερίδων ζυμαρικών στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος την οποία η Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδρομή των 5 & 10 χλμ. έχει πιστοποιηθεί από διεθνή μετρητή του ΣΕΓΑΣ, της IAAF και της AIMS.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους χορηγούς, προμηθευτές και υποστηρικτές του αγώνα καθώς και όλες τις εθελοντικές διασωστικές και μη ομάδες, όπως και όλους τους ατομικούς εθελοντές της Διοργάνωσης για την πολύτιμη προσφορά τους.