2020

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  διοργανώνει τον αγώνα “Run The Theatre”. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση και με την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων στίβου και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Θεσμικοί υποστηρικτές της Διοργάνωσης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) και ο Σύλλογος “ΔΙΑΖΩΜΑ”.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει: Αγώνα 10 χλμ., αγώνα 5 χλμ. (& για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων) και αγώνα 2,5 χλμ. για όλους, (& για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Στόχος της Διοργάνωσης είναι από τη μια, να αναδείξει την ιστορικότητα του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης και ταυτόχρονα να δώσει ώθηση στις διαδικασίες αναστύλωσής του  και από την άλλη, να προσελκύσει δρομείς και εκδρομείς από τη Μεγαλόπολη και τις γύρω περιοχές σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης δρομέων, σε σημαντικό αθλητικό και τουριστικό προορισμό για την όλη την Πελοπόννησο!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης και επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στην πλατεία θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής.

Αφετηρία – Τερματισμός

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης και επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στην πλατεία θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Διαδρομή Αγώνα

Η διαδρομή των 10 χλμ. αποτελείται από δυο γύρους (loops) από την διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ.

Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλαμβάνει εκκίνηση στην οδό Κολοκοτρώνη. Οι δρομείς κάνουν στροφή δεξιά στην οδό Αρχαίου Θεάτρου και κατευθύνονται στην έξοδο της πόλης προς Καρύταινα. Στρίβουν αριστερά στον δρόμο που οδηγεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης όπου και πραγματοποιούν αναστροφή προς Μεγαλόπολη. Κάνουν στροφή αριστερά και κατευθύνονται στον Οικισμό της ΔΕΗ. Έπειτα φτάνουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο και από την οδό Αγίου Αθανασίου φτάνουν στο ανοιχτό γήπεδο και στρίβουν δεξιά στην οδό Σταδίου. Κάνουν τον κύκλο του γηπέδου και στρίβουν δεξιά στην οδό Επαμεινώνδα και έπειτα αριστερά στην οδό Πολυβίου. Με κατεύθυνση προς κέντρο στρίβουν αριστερά στην Κολοκοτρώνη. Στην συνέχεια κατευθύνονται προς την Κεντρική Πλατεία όπου και τερματίζουν.

Η διαδρομή των 2,5 χλμ. έχει εκκίνηση στην οδό Κολοκοτρώνη. Οι δρομείς κάνουν στροφή δεξιά στην οδό Αρχαίου Θεάτρου και κατευθύνονται στην έξοδο της πόλης προς Καρύταινα. Κάνουν στροφή δεξιά και κατευθύνονται στον Οικισμό της ΔΕΗ. Έπειτα φτάνουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο και από την οδό Αγίου Αθανασίου φτάνουν στην οδό Παπαϊωάννου όπου στρίβουν δεξιά. Στην οδό Πολυβίου πάλι δεξιά με κατεύθυνση προς κέντρο στρίβουν αριστερά στην Κολοκοτρώνη. Στην συνέχεια κατευθύνονται προς την Κεντρική Πλατεία όπου και τερματίζουν.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Χάρτης